Minulost a přítomnost, vzpomínky a realita

15. 2. 2013 19:38

     Celý letošní školní rok pro mě znamená srovnávání minulosti s přítomností a vzpomínek s realitou. Loňský rok byl, jedním slovem řečeno, pohádka. Naše bigy bylo pohádkou. Ani nemusím zdůrazňovat, jak moc nám všem chybí. Byl to čas strávený s přáteli, s lidmi, kteří pro nás byli něco jako rodina a hlavně s Bohem.
    Často se lidé diví, že nám bigy přirostlo k srdci i přes to, že jsme tam strávili pouze rok. Možná, že právě proto nám tolik chybí. Užili jsme si ho nejméně.
    Když jsem v září přišla do nové školy, kterou je soukromé gymnázium, byl to šok. Nemyslím to nové prostředí, ale najednou jsme byli zase ve škole. Normální škole plné lidí, které neznáte a kteří jsou jiní. Už to nebyla rodina. Najednou nás s ostatními nespojoval smysl života-láska k Bohu. Na této škole jsme jiní. Není důvod si nic namlouvat, do kolektivu jsme vůbec nezapadli. Ve všem se od spolužáků lišíme. Nejsme lepší ani horší, jen jiní. Loňský rok nás změnil.
    Před pár dny jsem se dívala na DVD ze Žďáru, kde bylo řečeno, že nemáme zářit a být na první pohled jiní, ale že se máme jinak chovat. Ať nás, křesťany, poznají po ovoci. To může být důvod, proč se odlišujeme od spolužáků, kteří mají vše, na co si ukážou a mají úplně jinak posunuté morální hranice.. Ne všichni, co  přišli z bigy, jsou věřící, ale prožili rok mezi lidmi, kde jsme Boha pociťovali v každém okamžiku. To nás všechny změnilo. Krásné na tom všem je, že necítíme potřebu, přizpůsobovat se novým lidem a novému prostředí, ale že se ze všech sil snažíme neźměnit se. Naopak se ,spíše podvědomě, snažíme jít příkladem pro ostatní našeho věku. Ukázat, že se dá bavit jinak, že zábava není jen alkohol a že snaha, ve škole i v životě, přináší ovoce.

Někdy, i když to není zrovna příjemné, je třeba nejí z davem, ale postavit se mu. Nepřizpůsobovat se okolí, aby jsme zapadli, ale být jiní. Sílu k tomu nám dává Kristus. Ten se odlišoval od ostatních a nevzdal to. Tak víte co? Následujme Krista :)

Zobrazeno 2152×

Komentáře

Radek Hanskut

od srdce napsano

jittka

Moc díky, Katy, napsala jsi to opravdu krásně a moudře... věřím, že to byl zásadní zlom, přestupovat na školu úplně jiného ,,stylu" a moc Ti držím palce, aby Ti tak krásný přástup vydržel! J

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková