Nejlepší škola končí. Proč?

16. 3. 2012 18:19

Tak už to je definitivní. Brněnské biskupství se rozhodlo zrušit NAŠE BIGY. Tímto rozhodnutím ranilo spoustu lidí. Biskupství v našich očích kleslo hodně nízko.

Naše Bigy byla skvělá škola. Víc než jen skvělá. Navštěvuji ji sice první rok(a také poslední:((((( )ale troufám si říct, že to byla nejlepší škola. I to, že nás ve třídách bylo málo, byla výhoda. Nebyli jsme jen škola. Byli jsme RODINA. Učitelé byli perfektní. Měli s námi trpělivost. Od září na nás nikdo ani jednou nezakřičel. Vždycky šlo vše vyřešit v klidu.

Jsme perfektní parta. Tolik super lidí na jednom místě šlo najít jen u nás na škole. A ta škola teď končí.

Na této škole jsme se pravidelně setkávali s Bohem. Naše Bigy bylo a je pro nás povzbuzením. Čerpali jsme tam energii do života.

Byl to skvělý pocit jít s kamarády a učiteli o popeleční středě na mši. Neexistovalo, že by se za popelec někdo styděl. Proč? Protože najednou jsem neměla popelec jen já. Měli jsme ho MY. Žáci a učitelé z Bigy. Najednou nám bylo jedno, že se po nás lidé koukají. My s tím popelcem na čele jsme patřili do jednoho společenství - patřili jsme na BIGY.

Nejhorší je, že nikdo nedokáže zodpovědět na otázku PROČ? A také to, že všechno, co jsme se snažili udělat pro záchranu NAŠEHO BIGY bylo zbytečné.

Takže díky všem, které jsem na této škole poznala. Ještě si tři a půl mměsíce můžeme užívat té skvělé atmosféry NAŠEHO BIGY. I když vůbec nevím, na jakou školu nastoupím v září, Bigy pro mě zůstane MOU ŠKOLOU.

Zobrazeno 3533×

Komentáře

Marie Adamcová

Hmm... já myslím, že už pomalu ano...

terrka

no, podle toho, co nám dneska řekl ředitel, tak ještě ne :)

Zobrazit 31 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková